Pijaca

Представници ЕУ ПРО-а обишли радове на пијаци

Радови на реконструкцији алексиначке Зелене пијаце, који су отпочели крајем фебруара, за сада теку планираном динамиком и њихов завршетак се може очекивати, како је предвиђено, током маја месеца. То је утврђено данас након што су градилиште обишли представници ЕУ ПРО-а, већинског финансијера, и локалне власти. Посетиоци из европске организације, који плаћају 80% радова на реконструкцији алексиначке пијаце, истакли су да су задовољни квалитетом досадашњих радова за које су задужени локална фирма „МБН градња” и „Утва силос” из Ковина.

‒ Имамо информације од надзорног органа да је негде око 50 процената свих радова завршено. Оно што је битно јесте да је пројекат реконструкције изградње надстрешнице на зеленој пијаци у Алексинцу први пројекат од 46 пројеката који ЕУ ПРО финансира у овом кругу, тако да је нашем пројекту посвећена велика пажња – рекао је начелник одељења за привреду у општини Далибор Марковић и додао да ће након постављања надстрешнице, бити набављене нове тезге. 

Pijaca

Пројектом реконструкције алексиначке Зелене пијаце, поред постављања надсрешнице, предвиђена је набавка 200 типских тезги и санација пијачних мокрих чворова. Укупна вредност радова је око 16,7 милиона динара и ова цена обрачунава се без ПДВ-а, јер су пројекти које финансира ЕУ ПРО ослобођени пореза.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =