Predstava koja izaziva najviše emocija

Nakon skoro tri meseca od premijere, aleksinačka publika ponovo je u prilici da sutra, tačno u podne, pogleda komad „Ljudi ovo nije Italijaˮ.

Ona će ovog puta imati humanitarni karakter, a predstavu izvode polaznici Studija glume Centra za kulturu i umetnost i njihovi drugari, mališani sa smetnjama u razvoju.

Predstava je rađena po tekstu „Dobrodošli u Holandijuˮ, autorke Emili Perl Kingsli, koja je inače i majka deteta sa smetnjama, i odavno jedna predstava na aleksinačkoj sceni nije izazvala toliko emocija kao što je to bilo na premijeri. Predstava je zamišljena kao javni čas i inkluzivna radionica, o razumevanju pojma jednakosti, a u timu koji realizuje ovaj projekat su Mladen Milojković iz Niša, Milan Petković, muzički saradnik, glumica Biljana Nikolić, saradnik na scenskom govoru, zatim vaspitač Ivan Popović, defektolog Teodora Dašić i Anita Milovanović, socijalni radnik.

Partneri CKU u realizaciji ove predstave su Ustanova za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „Hristina Markišićˮ, Centar za socijalni rad, Specijalna škola „Smeh i suzaˮ, Udruženje „Jednaki u različitostiˮ, Dnevni boravak za decu sa smetnjama i aleksinačke osnovne škole „Ljupče Nikolićˮ i „Vožd Karađorđeˮ, „Aleksinačka gimnazijaˮ, kao i Predškolska ustanova „Laneˮ.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

7 + seventeen =