Представа која изазива највише емоција

Након скоро три месеца од премијере, алексиначка публика поново је у прилици да сутра, тачно у подне, погледа комад „Људи ово није Италијаˮ.

Она ће овог пута имати хуманитарни карактер, а представу изводе полазници Студија глуме Центра за културу и уметност и њихови другари, малишани са сметњама у развоју.

Представа је рађена по тексту „Добродошли у Холандијуˮ, ауторке Емили Перл Кингсли, која је иначе и мајка детета са сметњама, и одавно једна представа на алексиначкој сцени није изазвала толико емоција као што је то било на премијери. Представа је замишљена као јавни час и инклузивна радионица, о разумевању појма једнакости, а у тиму који реализује овај пројекат су Младен Милојковић из Ниша, Милан Петковић, музички сарадник, глумица Биљана Николић, сарадник на сценском говору, затим васпитач Иван Поповић, дефектолог Теодора Дашић и Анита Миловановић, социјални радник.

Партнери ЦКУ у реализацији ове представе су Установа за децу и младе са сметњама у развоју „Христина Маркишићˮ, Центар за социјални рад, Специјална школа „Смех и сузаˮ, Удружење „Једнаки у различитостиˮ, Дневни боравак за децу са сметњама и алексиначке основне школе „Љупче Николићˮ и „Вожд Карађорђеˮ, „Алексиначка гимназијаˮ, као и Предшколска установа „Ланеˮ.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − 2 =