Председник општине проверавао радове на уређењу водотокова

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић, заједно са начелницом Одељења за локални економски развој, пољопривреду и водопривреду Горданом Миловановић, обишао је јуче радове на уређењу водотока II реда на локацији Пусти поток – поток Света Марија у катастарској општини Суботинац. Ради се од улива у реку Моравицу узводно дужине 1430 метара. Ова информација је објављена на званичном сајту Општине Алексинац.

Лепо време у фебруару радници „Ипекс-градње” из Смедеревске Паланке су искористили да започу послове на уређењу водотокова који су планирани Оперативним планом за одбрану од поплава за воде другог реда у општини Алексинац за 2022. годину. До сада су уређени поток Љутица у катастарској општини Породин, дужине 300 метара и канали поред гредетинске цркве, који се уливају у тамошњу реку, такође дужине 300 метара и водопропуст који се протеже од локалног пута Гредетин – Горња Пешчаница, односно улице Хајдук Вељка до реке у дужини од 500 метара.

Преостало је још да се из поменутог програма уради у катастарској општини Мозгово Бршка река, од улива у Бованско језеро узводно у дужини од 480 метара.

Ове радове финансира Општина Алексинац из локалног буџета. У току је израда Оперативног плана за 2023. годину који ће вероватно до лета бити усвојен. Њиме ће бити предвиђено уређење и дугих водотокова, а очекује се да радови буду започети у другој половини године.

Фотографије: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =