Председник одборницима: Алексинац највероватније добија први кружни ток

Подносећи извештај одборницима о активностима извршне власти између два заседања локалног парламента, председник општине Алексинац Далибор Радичевић је обухватио догађаје везане за сусрете са премијерком и одређеним министрима из републичке Владе, као и спровођење плана и програма рада за ову годину.

Радичевић је казао да је са министром Миланом Кркобабићем разговарао, поред осталог, о сада већ расписаном конкурсу за стамбено збрињавање, пре свега, младих пољопривредника,али не само њих већ и породица које немају регулисано стамбено питање, а желе да живе на сеоском подручју. Конкурсом се предвиђа куповина кућа, односно сеоских домаћинстава за потребе таквих породица.

‒ Надам се да ћемо и у нашој општини имати заинтересованих. Ово је прилика да се и млади брачни парови и млади пољопривредници који нису ожењени или удати стамбено збрину – казао је први човек алексиначке локалне самоуправе.

Општину је између две скупштинске седнице посетила и премијерка Ана Брнабић. Са њом се разговарало о проблемима који муче ову локалну самоуправу.

‒ Пре свега смо нагасили проблеме које имамо са Дирекцијом за имовину како би смо реализовали неке запланиране активности, а потребна нам је њихова сагласност пошто су власници тог земљишта. Још јуче смо у контакту са Дирекцијом за имовину разрешили пар дилема, остало је још са Предузећем за путеве да регулишемо проблеме око кружног тока на улазу у Алексинац ‒ предочио је председник.

Ради се о кружном току на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке. Протина је у власништву републичке Дирекције, а ове две у општинском. Из локалног буџета су издвојена неопходна средства за градњу кружног тока који ће убрзати и олакшати саобрћај, па остаје нада да ће поменути административни проблеми бити брзо решени.

 

Председник је још и казао да се причало о унапређењу здравственог система у Алексинцу у виду реконструкције дела болничке зграде за потребе скенера који је у међувремену набављен као и за потребе смештаја апарата које је болница добила од Министарства здравља по расписаним конкурсима у претходном периоду.

Радичевић је напоменуо да су завршени радови на атмосферској канализацији у улицама Мајора Тепића и Вука Караџића, код пијаце.

− Ту смо одустали од завршног дела крпљења асфалта који је сечен зато што смо свесни тога да прављењем закрпа на том путу нећемо ништа регулисати. Предлогом новог ребаланса уврстили смо и тај путни правац за комплетно преасфалтирање, односно нови коловоз. Инвестиције које су уговорене су санација пропуста у Глоговици и четврта фаза завршетка изградње музичке школе. Расписане су јавне набавке за уређење мобилијара, поправку и одржавање, расписана је јавна набавка за уређење плаже Бован и расписана је јавна набавка за реконструкцију зграде Комитета, односно не целе зграде, него саме сале Комитета која прокишњава па да пробамо да је сачувамо и заштитимо ‒ објаснио је председник Радичевић обраћајући се одборницима на данашњој седници СО Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + seven =