Председник о алексиначким улицама, кружном току и столарији на згради Општине

У обраћању председника општине Алексинац Далибора Радичевића одборницима на седници Скупштине општине Алексинац, одржаној у петак, било је и речи о санирању неколико градских улица, кружном току, градњи постројења за отпадне воде и друго.

‒ Расписане су јавне набавке за улице Вука Караџића и Војске Југославије, као и за кружни ток на улазу у град. Градња пута Трњане-Јаковље, до Доње Пешчанице, још увек није кренула, зато што по жалби једног од учесника тендера одлучује републичка комисија – казао је Радичевић.

Он је присутнима саопштио и новости када је у питању изградња радне зоне Житковац, за коју су добијена средства у висини од 2 милиона и 160 хиљада динара која су добијена из Министарства без портфеља. Први човек општине одборницима је говорио и о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода.

‒ Урађен је пројекат препарцелације за потребе изградње постројења за потребе пречишћавања отпадних вода. Ту нам предстоји и набавка парцеле. Већ смо у контакту са Министарством пољопривреде да урадимо замену парцеле пошто је у питању приватно власништво, а власник се изјашњава да радије не би да прода земљу, него да је замени за земљу сличних карактеристика у том потезу што покушавамо са министарством да договоримо ‒ објаснио је Радичевић.

Председник општине, поред осталог, одборницима је говорио о расписаној јавној набавци за изградњу фекалне канализације у делу улице Скојевска у вредности од милион динара. Осврнуо се и на замену столарије на општинској згради.

‒ Оно што је још битно и о чему смо причали и на претходним седницама скупштине јесте столарија на згради Општине. Добили смо средства из министарства у вредности од 7 милиона и планирана су била средства од још 5 милиона из нашег буџета. Две јавне набавке нису прошле, сада је трећа набавка у току. Повећана је вредност на 15 милиона, а све из разлога што су цене грађевинског материјала и услуга у овој години драстично скочиле па не одговарају пројектованој вредности ‒ констатовао је челник алексиначке локалне самоуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 2 =