Šetalište

Пре него што кренете у набавку: Распитајте се о радном времену

У складу са мерама које су предузете у циљу сузбијања ширења корона вируса, пре свега, временским ограничењем кретања и поштовањем броја особа у објекту, скоро све трговине, банке и други објекти који имају право на рад прилагодили су своје радно време. Зато ако кренете, а ми вам саветујемо да то чините само када је неопходно и да добро испланирате своје кретање како бисте се што мање задржавали ван свог дома, распитајте се о радном времену објекта за чијим услугама имате потребе.

Што се тиче трговина, две самоуслуге које припадају трговинским мрежама „Идеа” и „Златан траг” раде до 15 сати, „Јагодњак” до 16, а и већи број других трговина је отворен до четири сата поподне. Наша препорука је да све планирано обавите до 15 сати. Већина банака ради до 13 сати, а има и оних које свој рад завршавају у 14 и 15 часова. Сличног радног времена су и здравствене апотеке.

У Пошту одите до 14 часова, до када је и њено радно време. Ако желите да рачун за утрошену електричну енергију платите на шалтеру Електродистрибуције, онда ту могућност имате до 12 сати. После тога врата овог предузећа су затворена.

Да ли због хладнијег времена, озбиљности ситуације или пак што су грађани обавили претходних дана веће куповине, данас је приметан мањи број људи у радњама и на улицама. Изузетак су банке и објекти где се на тренуцима продаје заштитна опрема, пре свега маске, испред којих се формира ред.

Poštanska

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 − 1 =