Познати победници овогодишњег Nišville Movie Summit-а

У склопу додатног програма овогодишњег Нишвил џез фестивала нашао се и Nišville Movie Summit, програм посвећен седмој уметности, документарним, експерименталним и играним музичким остварењима.

У склопу Nišville Movie Summit-а све одабране нискобуџетне и инди-филмове из званичног програма одгледао је интернационални жири и доделио награде за документарни, играни и експериментални филм.

Овогодишњи жири чинили су глумица Милена Павловић, композитор, перформер и музички активиста из Хонг Конга Кунг Чи-Шинг и композитор и музичар, оснивач и вођа групе „Хазариˮ Драгомир Миленковић Јога.

За најбољи документарни филм изабрано је словеначко остварење Дивље реке / Непошкодоване режисерског триа Рожлеа Брегара, Матица Облака и Михе Авгуштина.

Награду за најбољи играни филм, деле два филмска остварења, Бескрајно, иранске редитељке Марјам Захиримехр и Киликис, град сова, мароканског режисера Алауија Ламхарзија Азларабеа.

Аион број 001, италијанског синеасте Марка Рока изабран је за најбољи експериментални филм.

Према одлуци жирија, Награда за најбоље извођаче музике у филму припала је члановима немачке психо-поп групе Космоновски, у истоименом филму Мумина Бариса. Групу Космоновски је 2012. године основао Холгер Денингер, социјални педагог, а група се састоји од шест ментално хендикепираних људи између 30-45 година који, углавном без стеченог музичког образовања интерпретирају своје и туђе мелодије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =