Porodilište

Обдукциони налаз кључан у случају смрти породиље

Шта се десило 9. августа када је Данијела Крстић (31) преминула након што је родила здравог дечака највероватније ће се знати када стигне обдукциони налаз. У Општој болници Алексинац кажу да прелиминарне резултате очекују за неколико дана, као и да је реанимација одмах започета, али је упркос предузетим мерама дошло до смртног исхода.

Са друге стране трагедију која их је изненада задесила, породица тумачи као грешку лекара. Звонко Крстић, супруг покојне Данијеле, скрхан болом, више пута је у својим објавама на фејсбуку изразио сумњу да је породица завијена у црно кривицом лекара.

‒ Само желим да се зна да је Данијела била здрава и јака и пресрећна што ће родити дечака и била је у рукама тих истих људи или касапина, да их боље назовем, који су ми је узели за цео живот, а децу оставили без мајке. Без трунке савести нико од њих није хтео или смео да ме погледа у очи. Ја сам три сати чекао да ми кажу шта се дешава, ћутали су, крили, да би на крају силом ушао у породилиште и нашао своју супругу мртву и покривену чаршавом – написао је преко профила покојне супруге.

‒ Надам се да има правде и да ће судити и људи и Бог. Ја ћу да се борим свим силама да докажем истину – додао је узнемирени супруг.

ОБ: Не бежимо од одговорности 

У Општој болници потврдили су нам да су о овом случају обавештени и МУП и здравствена инспекција и Министарство здравља. Директор болнице др Горан Видић каже да је обдукциони запис кључан у овом случају и да не беже од евентуалне одговорности.

‒ Учинили смо све што смо могли, а да ли је то било довољно показаће обдукција – рекао нам је у телефонском разговору др Видић. 

Директор је потврдио и раније дату изјаву да је код Данијеле сат и по након што је родила здравог дечака дошло до изненадног поремећаја виталних функција, са престанком рада срца. Он је додао да је реанимација започета одмах и да је цео тим стручњака био у операционој сали, али да су покушаји били узалудни.

‒ Нећемо да нагађамо и да додатно отежавамо ситуацију полуинформацијама – рекао нам је др Видић, додајући да их је ова трагедија погодила, посебно зато што је један млади живот угашен у породилишту. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =