Поводом Дана општине: Изложба ликовних уметника из Алексинца

У Арт галерији Дома културе синоћ је свечано отворена Изложба слика 10. Ликовне колоније Удружења ликовних уметника Алексинац (УЛУА), односно изложба разноврсних сликарских радова насталих на ликовној колонији овог Удружења.

Изложено је двадесет четири уметничка дела, уметника различитих стилских опредељења, насталих прошле године у Установи за одмор и рекреацију Липовац где се ова Колонија и одржава.
У присуству самих уметника и посетилаца изложбу је отворио Иван Матејевић, уредник програма Центра за културу и уметност Алексинац.

‒ Иницијатива за колонију настала је пре десет година, од стране руководства Удружења ликовних уметника Алексинац, а са тежњом да се овековечи богата ликовна историја нашег града, шири васпитни утицај приступајући свему ономе што је лепо и са крајњим циљем формирања фонда слика које ће поколењима остати као трајна вредност ‒ сматра Матејевић.

Јубиларна, десета изложба Ликовне колоније УЛУА, отворена је у оквиру прославе Дана општине Алексинац, као и ранијих година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =