Potražnja za šumskim i bagremovim medom

Sudeći po objavi na zvaničnom sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), srpski pčelari već ove godine imaće koristi od sopstveno izgrađenog pogona u Rači. U pozivu koji stoji na internet stranici ovog udruženja obavaveštavaju se pčelari, članovi ovog udruženja, da mogu da prodaju svoje količine pravog šumskog i bagremovog meda ovoj fabrici.

Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med” d.o.o traži neograničene količine pravog šumskog (mešavine šumskog meda sa drugim medovima; mešavine u kojima dominira livadski med neće biti prihvaćene), kao i pravog bagremovog meda.

Cena koju će Pogon plaćati za šumski med je unapred poznata i fiksna, iznosiće protivdinarska vrednost 5,5 evra za kilogram, a za bagremov med cenu je još uvek nemoguće prezicirati, jer ona na tržištu neprestano raste i iznosiće sigurno ne manje od 4,6 evra po kilogramu. To je trenutno realna tržišna cena, a očekuje se i veća, ako se tržišni trendovi nastave.

Iz Pogona apeluju na sve zainteresovane pčelare, koji žele da prodaju med, da putem mejla ili pošte, najkasnije do 10. avgusta, dostave svoju ponudu meda na sledeći način:

Elektronskim putem na mejl adresu: nasmed.prodaja@gmail.com, kontakt osoba kojoj se šalju podaci je Ivan Ivić, komercijalista Pogona „Naš med”, broj telefona 064/65-77-833.

Redovnom poštom ili brzom poštom na adresu:
Pogon „Naš med”,
Solunskih ratnika br. 2 ,
34210 Rača,
(kontakt osoba Ivan Ivić, 064/65-77-833).

Više informacije možete pronaći na veb-adresi: spos.info.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + 14 =