Poslednjih godina raste broj đaka

Učenici i radnici Osnovne škole „Stojan Živković Stole” u Trnjanu, danas su obeležili Dan škole. Tim povodom, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju, održana je svečana priredba na kojoj su učenicima i radnicima škole uručene zahvalnice i priznanja.

 

‒ Prva škola je na ovom prostoru počela sa radom još davne 1873, a što se tiče konkretno škole u Trnjanu ona je počela sa radom 1910. godine, tako da imamo dugačku tradiciju obrazovanja. Inače naša škola ima još 11 izdvojenih odeljenja, to je specifičnost naše škole, na neki način to su i resursi škole iz razloga velike razuđenosti. Imamo veliku infrastrukturu i trudimo se da sve naše potencijale uvek uposlimo, da na kraju budu svi zadovoljni, pre svega učenici, roditelji i zaposleni u školi ‒ rekao je direktor škole Saša Anđelković.

Škola ukupno broji 297 učenika u 31 odeljenju, mada je to mali broj đaka za ovih 15 naseljenih mesta koliko gravitiraju pomenutoj školi.

− U poslednjih nekoliko godina imamo tendenciju blagog porasta broja đaka. Nije to neki veliki rast, ali dva do pet učenika po generaciji što nas na neki način ohrabruje. Nadam se da će i u narednom periodu postojati ovakva škola kakva jeste, sa svim svojim izdvojenim odeljenjima i da mogu učenici nesmetano da ostvaruju program sa svojim nastavnicima i učiteljima − dodao je direktor Anđelković.

Nakon prigodnog programa koji su izveli učenici ove osmoletke, najuspešnijim đacima uručene su nagrade u vidu knjiga, a nastavnicima zahvalnice.

Inače, ova škola nosi ime po narodnom heroju Stojanu Živkoviću Stoletu koji je stradao 1943. godine. Stojan Živković Stole bio je diplomirani pravnik koji je živeo u Trnjanu, a završio fakultet u Beogradu. Kao jedan od vodećih komunista u ovom delu Srbije učestvovao je na dogovoru kod Ljubeške skele i osnivač je Ozrenskog partizanskog odreda.

Fotografije: Opština Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 × 3 =