Posetiocima muzeja besplatne karte za koncert „S vremena na vreme”

U subotu, 18. maja, Aleksinčani će imati prilike da uživaju u bogatom programu od 10 sati ujutru pa negde do ponoći, u sklopu manifestacije „Noć muzeja”. Pored toga što će u ovom periodu moći da vide stalnu postavku Zavičajnog muzeja, posetioci će biti u prilici da učestvuju u raznovrsnim radionicama, da vide izložbu slika i da uživaju u koncertu grupe „S vremena na vreme”.

Najviše aktivnosti biće u dvorištu i zgradi Zavičajnog muzeja. Tamo će se održati likovna radionica, zatim radionica za decu „Od gline do testa” i izložba slika Vladimira Jankovića.

Na kraju večeri, od 20 sati, u velikoj sali Doma kulture održaće se koncert utemeljivača i predvodnika domaće akustičarske rok scene, grupe „S vremena na vreme”. Pre koncerta Ljuba Ninković, frontmen grupe, u galeriji 2 Doma kulture održaće radionicu za Omladinski hor CKU.

Posetioci muzeja toga dana imaće prilike da dobiju i besplatne karte za koncert. Nikezić

– Ulaznice se nalaze u prodaji, a jedan broj biće besplatno podeljen posetiocima muzeja. Znači ko tog dana bude došao u muzej, pored toga što će imati prilike da vidi stalnu postavku, izložbu slika i eventualno da učestvuje u ovim radionicama, dobiće i po jednu besplatnu kartu za koncert grupe ‘S vremena na vreme’ – ističe kustos Zavičajnog muzeja Aleksandar Nikezić i dodaje da će se besplatne karte deliti posle 16 sati i da je njihov broj ograničen.

‒ Četiri gitare, četiri glasa, Asim Sarvan, Miomir Đukić, Ljubomir Ninković i Vojislav Đukić Koki, podsetiće nas na antologijske numere kao što su ‘Sunčana strana ulice’, ‘Moj svet’, ‘Put putuje karavan’, ‘Kao vreme ispred nas’, ‘Tema classica’ i druge kompozicije koje su obeležile 70-te i 80-te godine XX veka – dodaju organizatori iz Centra za kulturu i umetnost. 

Grupa „S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine, a njeni članovi su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda, čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera. Koncertom u Kolarčevoj Zadužbini 2013. godine započeo je treći ciklus postojanja grupe. Ovaj muzički sastav već je nastupao u Aleksincu i to pre skoro 25 godina.

Program: 

Noć muzeja10:00 – Aleksinačka likovna radionica, Zavičajni muzej Aleksinac

16:00 – Radionica za decu „Od testa do gline”, Zavičajni muzej Aleksinac

16:00 –  Radionica za Omladinski hor CKU Aleksinac, Galerija 2 Doma kulture Aleksinac

18:00 – Izložba slika Vladimira Jankovića, Zavičajni muzej Aleksinac

20:00 – Koncert grupe „S vremena na vreme”, Velika sala Doma kulture

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 + ten =