Посетиоцима музеја бесплатне карте за концерт „С времена на време”

У суботу, 18. маја, Алексинчани ће имати прилике да уживају у богатом програму од 10 сати ујутру па негде до поноћи, у склопу манифестације „Ноћ музеја”. Поред тога што ће у овом периоду моћи да виде сталну поставку Завичајног музеја, посетиоци ће бити у прилици да учествују у разноврсним радионицама, да виде изложбу слика и да уживају у концерту групе „С времена на време”.

Највише активности биће у дворишту и згради Завичајног музеја. Тамо ће се одржати ликовна радионица, затим радионица за децу „Од глине до теста” и изложба слика Владимира Јанковића.

На крају вечери, од 20 сати, у великој сали Дома културе одржаће се концерт утемељивача и предводника домаће акустичарске рок сцене, групе „С времена на време”. Пре концерта Љуба Нинковић, фронтмен групе, у галерији 2 Дома културе одржаће радионицу за Омладински хор ЦКУ.

Посетиоци музеја тога дана имаће прилике да добију и бесплатне карте за концерт. Nikezić

– Улазнице се налазе у продаји, а један број биће бесплатно подељен посетиоцима музеја. Значи ко тог дана буде дошао у музеј, поред тога што ће имати прилике да види сталну поставку, изложбу слика и евентуално да учествује у овим радионицама, добиће и по једну бесплатну карту за концерт групе ‘С времена на време’ – истиче кустос Завичајног музеја Александар Никезић и додаје да ће се бесплатне карте делити после 16 сати и да је њихов број ограничен.

‒ Четири гитаре, четири гласа, Асим Сарван, Миомир Ђукић, Љубомир Нинковић и Војислав Ђукић Коки, подсетиће нас на антологијске нумере као што су ‘Сунчана страна улице’, ‘Мој свет’, ‘Пут путује караван’, ‘Као време испред нас’, ‘Теma classica’ и друге композиције које су обележиле 70-те и 80-те године XX века – додају организатори из Центра за културу и уметност. 

Група „С времена на време” основана је 1972. године, а њени чланови су се неформално окупљали да би с времена на време снимали песме за потребе програма Радио Београда, чију су архиву обогатили са преко стотину нумера. Концертом у Коларчевој Задужбини 2013. године започео је трећи циклус постојања групе. Овај музички састав већ је наступао у Алексинцу и то пре скоро 25 година.

Програм: 

Noć muzeja 10:00 – Алексиначка ликовна радионица, Завичајни музеј Алексинац

16:00 – Радионица за децу „Од теста до глине”, Завичајни музеј Алексинац

16:00 –  Радионица за Омладински хор ЦКУ Алексинац, Галерија 2 Дома културе Алексинац

18:00 – Изложба слика Владимира Јанковића, Завичајни музеј Алексинац

20:00 – Концерт групе „С времена на време”, Велика сала Дома културе

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =