Pijaca

Понуда добра, цене зависе од доба дана

На алексиначкој зеленој пијаци тезге су пуне и понуда је добра, али за разлику од пре месец дана асортиман је нешто другачији, прави јесењи.

Како сазнајемо од продаваца, робе има довољно и нешто је јефтинија у односу на прошли месец. Међутим, број купаца је нешто мањи, јер се доста људи опредељује за куповину по маркетима.

Ове године добро је родио орах, па је и понуда такође богата. Цена за килограм креће се од 400 до 500 динара. Кромпир је доста јефитнији у односу на прошлу годину и креће се од 20 до 25 динара за килограм. Црни лук дели цену са кромпиром, шаргарепа је 50, краставац 120 динара, док за паприку, које још увек има у понуди, треба издвојити до 150 динара за килограм. Сува паприка се креће од 100 до 120 динара, парадајз и до 130. Пасуљ још увек држи цену, па је за килограм истог потребно издвојити 300 динара. Што се тиче зелениша, за целер и пашканат треба издвојити око 150 динара.

Јесењиу асортиман пијаце прати и понуда зимнице. Цена ајвара се креће од 400 до 500 динара за теглу, а љубитељи љутине за папричице у флаши треба да издвоје од 60 до 200 динара, у зависности од величине амбалаже.

Све цене се крећу зависно од доба дана, тако да можете да очекујете да ће роба бити скупља ујутру, а после поднева нешто јефтинија. Пијаца ради до неких 14 часова, зависно од заинтересованости купаца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 6 =