Нови конкурс за доделу дечјих ауто-седишта

На последњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, одржаној јуче, чланови Савета упознати су са дописом Јавног предузећа “Путеви Србије” које одржава државне путеве на територији наше општине. У овом допису стоји шта може локална самоуправа да поставља на овим путевима, али након израде пројекта на који ће они дати сагласност. Средства за израду пројекта о простирању државних путева на територији алексиначке општине Савет ће издвојити буџетом за идућу годину, па ће убудуће постављање знакова и зона школе бити много једноставније и брже.

У наставку заседања, Савет је дозволио Месној заједници Доњи Љубеш да стубићима заштити бетонски канал испред Дома у овом насељу, али уз надзор Одељења за комуналне и грађевинске послове општине Алексинац. На захтев грађана Моравца да се у овом насељу постави сигнализација у зони школе, а како се школа не налази на главном путу, савет је одлучио да се пошаље комисија на терен да избодује оправданост постављања сигнализације или евентуално обележи пешаки прелаз на регионалном путу. Неколико захтева је враћено подносиоцима, јер су захтеви били нејасни, а неки од захтева за уређење дворишта зграда упућени су одељењу за комуналне послове и одељењу за урбанизам.

На крају заседања Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац одлучено је да се од понедељка 16. новембра распише још један Јавни позив за доделу дечјих ауто-седишта родитељима деце рођене у овој години. Позив ће, са истим критеријумима као и до сада, бити отворен до 20. децембра, а након тога ће ауто седишта бити подељена родитељима пре Нове године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 6 =