Поново креће „Сваштаоница”

Основна школа „Љупче Николић” данас почиње са реализацијом новог круга пројекта „Сваштаоница”, који је намењен и прилагођен првенствено деци предшколског узраста.

− Низом креативних и занимљивих активности, из недеље у недељу лагано и постепено децу уводимо у свет науке и уметности, који је у свету познат као STEAM. Циљ нам је да деца са наших радионица оду насмејана, пуна ентузијазма, позитивне енергије и нових знања и да једва чекају наредни сусрет. Трудимо се да будимо машту, подстичемо на учење, истраживање и стицање нових знања, а све то кроз дружење и тимски рад – поручују из ове алексиначке осмолетке.

Теме којима ће се малишани са својим менторима бавити су математика, информатика и рачунарство, физика, биологија, хемија, географија у оквиру којих ће се упознати са небеским телима, електрицитетом, магнетизмом, елементарном математиком, програмирањем и многим другим занимљивостима.

Све активности у оквиру овог пројекта су потпуно бесплатне за децу и реализују се у медијатеци школе.

„Поучени пријатним и дивним искуством са претходном генерацијом предшколаца, позивамо и вас да сваштаримо заједно”.

Прве радионице биће одржане вечерас, 1. новембра, у два термина, од 17 и 18 часова у медијатеци Основне школе „Љупче Николић”. Родитељима је обезбеђен простор да сачекају своју децу током трајања радионица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 1 =