Велико интересовање за овогодишњи репертоар

Очигледно је да  је начин селекције, и уопште репертоар, који је направио Небојша Брадић за овогодишњи Фестивал првоизведених представа изазвао велико интересовање позоришне публике у Алексинцу, али и из околних градова. Томе сведочи велика продаја комплета карата, што нам је и потврдио Милош Паовић, уредник програма Центра за културу и уметност и продуцент Фестивала, нагласивши да је овогодишњи репертоар сјајан.

− Фестивал отвара „Било једном на Бријунима” Битеф театра по тексту и режији Кокана Младеновића. Након тога у четвртак је позориште Атеље 212 из Београда са представом „НЛО” по тексту Ивана Вирипајева, у режији Исидоре Гонцић, а потом „Шта ће бити са свима нама”, позориште „Тоша Јовановић” из Зрењанина, то је ауторски пројекат Бориса Лијешевића и Федора Шилија. 25. новембра имамо копродукцију Књажевско-српског театра из Крагујевца и Пулс театра из Лазаревца. Ту су се појавили као копродуценти и Сеоски културни центар из Марковца и Уметничка група Хоп.ла из Београда, представа се зове „Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века”, једна сјајна представа по тексту и режији Анђелка Николића. Последњи такмичарски дан је 26. новембар. Тада ће нам гостовати Народно позориште из Београда, са представом која је по многима једна од најбољих у протеклој сезони, „Успаванка за Алексију Рајчић”, по тексту Ђорђа Косића, а у режији Југа Радивојевића. Фестивал ће затворити „Клара, догодило се нешто неочекивано”, представа у част награђених Сцена Маска из Шапца, а играју Анета и Иван Томашевић, уз њих и Александра Ристић − наводи Паовић.

Иначе, од понедељка је почела продаја комплета улазница по цени од 1800 динара за свих 6 представа и та продаја комплета трајаће до 13. новембра, а од 13. новембра па до самог почетка Фестивала, и наравно током истог, продаваће се улазнице које су остале у појединачној продаји по цени од 500 динара. Фестивал Првоизведених представа одржава се у Дому културе од 22. до 27. новембра

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =