Пола пара за замену котлова и ове године

Становницима општине Алексинац и ове године је упућен Јавни позив за суфинансирање спровођења мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних извора у 2024. години.

Као и ранијих година по овом Јавном позиву суфинансираће се мере замене постојећих индивидуалних уређаја за грејање уређајима на еколошки прихватљивије енергенте и то уређајима на пелет и уређајима на гас. Суфинансираће се 50% вредности уређаја без ПДВ-а уз ограничење да је максимална висина бесповратних средстава за суфинансирање 100 хиљада динара, а средства за спровођење Јавног позива обезбеђена су у укупном износу од четири милиона динара, од којих су два милиона планирана буџетом општине Алексинац, а друга два су обезбеђена на Јавном конкурсу Министарства заштите животне средине.

Суфинансираће се искључиво трошкови набавке уређаја за грејање, односно не узимају се у обзир остали трошкови као што су транспорт, уградња, додатна опрема и материјали, прикључење на дистрибутивну мрежу природног гаса и слично, а прихватљиви су искључиво рачуни за уређаје за грејање које подносиоци пријаве купе по објављивању Јавног позива и предрачуни се неће прихватати.

Јавни позив отворен је 30 дана, до 11. јуна ове године и спроводи се у складу са Правилником о спровођењу мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних извора у 2024. години. Правилник, текст Јавног позива, Пријавни образац и друга акта доступни су на званичној интернет презентацији Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + eighteen =