Podsećanje na zaboravljene dečje igre

U sklopu Dečje nedelje danas je na platou ispred Doma kulture u Aleksincu održana Šarena radionica koju su pripremili učenici i nastavnici ovdašnje Osnovne škole „Smeh i suza“. Mališani su se ovom prilikom podsetili pomalo zaboravljenih dečjih igara na otvorenom, kao što su preskakanje lastiha, školica, iks-oks.
sarena radionica foto 2Profesorka srpskog jezika u ovoj školi Danijela Vračar Vujošević za Radio Aleksinac napominje da je za decu sa posebnim potrebama veoma značajno da se postepeno uključuju u svakodnevne društvene aktivnosti, posebno kroz igru i druženje sa svojim vršnjacima.

– Svako dete treba da se igra. Danas se deca sve manje igraju, pa smo mi, vođeni tom mišlju, organizovali ovu radionicu. Naši sugrađani, koji su bili prisutni, mogli su da učestvuju u radionici. Smatramo da bi trebalo da bude što više ovakvih aktivnosti i u školi, ali i da grad, to jest društvo ima više sluha za našu decu.

Obeležavanje Dečje nedelje se nastavlja večeras od 18 sati kada će u sali Doma omladine biti održano književno veče za decu u organizaciji Književnog kluba „Velimir Rajić“ iz Aleksinca.

sarena radionica foto

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + fifteen =