Aleksinac deo akcije “55 punih maratona za 55 uzastopnih dana”

Aleksinac je jedan od gradova koji će se naći na maršruti aktivnog rekreativca, nekadašnjeg reprezentativca u biciklizmu, a sada maratonca Gorana Nikolića u sklopu njegove akcije „55 punih maratona za 55 uzastopnih dana“. Nikolić će sutra po 33. put proći kroz cilj nakon pretrčanih 42 kilometra i 196 metara i to u gradu na Moravici, a doček ovog sportiste očekuje se između 12 časova i 30 minuta i 13 časova ispred hotela Bosfor.

Goran Nikolić, koji je osoba sa invaliditetom i vidi samo pet procenata na  jednom oku, kroz ovu akciju pokušava da postavi novi Ginisov rekord, ali i da ukaže na težak položaj slepih i slabovidih, kao i na sve potencijale koje te osobe imaju, a koji su neiskorišćeni, objašnjava doktor Marko Jovanović, koordinator za Aleksinac. Ovaj paraolimpijac bi za nepuna dva meseca trebalo da pretrči 2400 kilometara i na taj način obori aktivni Ginisov rekord koji je za sada u vlasništvu japanskog atletičara.

Završetak akcije biće 27. oktobra u Budvi, a od prikupljenih sredstava Nikolić planira opremanje Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu, kao i nabavku sportske opreme i rekvizita.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seventeen =