Počinje zimsko održavanje puteva na teritoriji naše opštine

Zimsko održavanje puteva na teritoriji naše opštine počinje od sutra, a kao i ranijih godina ti poslovi su povereni Javnom preduzeću za puteve i stambeno-komunalnu delatnost Aleksinac. Ovo javno preduzeće je, navodi direktor Miloš Milošević, prethodna dva meseca iskoristilo za remont mašina, pa je sva mehanizacija spremna za početak zimskog održavanja puteva.

Nabavljeno je i 60 tona soli i 20 tona rizle, a uskoro se očekuje još jedna isporuka rizle. Potpuno su opremljena četiri kamiona za isto toliko ekipa sa posipačima i raonicima, još dva su na raspolaganju, kao i tri kombinovane mašne i buldožer, koji mogu čistiti sneg i probijati zavejane puteva, ako to situacija bude zahtevala.

Iako za sada nema najava snežnih padavina u ovom delu Srbije, iz JP za stambeno-komunalne delatnosti poručuju da na osnovu ugovora koji je potpisan sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju, a koji je usvojila i Skupština opštine Aleksinac, od sutra počinje i prva faza dežurstava. Dok ne bude snega, ekipe će raditi na rednovnom održavanju puteva i bankina, a dalja mobilizacija ljudstva i mehanizacije zavisiće pre svega od stanja na putevima tokom zimskih meseci.

Zimsko održavanje puteva na teritoriji naše opštine trajaće do 31. marta.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 7 =