Почиње: Вечерас „Битеф театар”, сутра „Атеље 212”

Позоришне завесе 11. Фестивала ПИП отварају се вечерас представом „Било једном на Бријунима” у продукцији београдског „Битеф театра”, а у режији Кокана Младеновића. Као што смо већ најавили у представи наступа јака глумачка поставка са Браниславом Трифуновићем као Тито, Сањом Марковић у улози Јованке, Миланом Марићем који тумачи Ричарда и Тиханом Лазовић која игра Елизабету.

Ништа мање, у позоришном смислу, узбудљиво вече очекује нас и сутра када пред алексиначку публику излазе глумци Позоришта „Атеље 212” у представи „НЛО”, коју је по тексту Ивана Вирипајева режирао Исидора Гонцић. Глумачку екипу чине Светозар Цветковић, Светислав Буле Гонцић, Драгана Ђукић, Лука Грбић, Ђорђе Стојковић и Лана Аџић.

У драми, девет лица из свих крајева света у псеудо-документарном формату говоре о свом сусрету са ванземаљцима, и пре свега о томе какве последице је то искуство имало на њихов живот. У текстуалној најави представе стоји да позориште у основи остаје сусрет са нама самима. Али пошто је лакше путовати свемиром него пронаћи пут до себе, драма „НЛО” води нас кроз космос наших немира, постављајући питања која су, у суштини, већа од живота. Питајући се шта је стварност, а шта илузија? Можда индивудално одговор на ова изнета питања у најави представе Алексинчани треба да потраже присуством представи, за коју такође влада велико интересовање и све је мање улазница у продаји.

Премијерно представа „НЛО” изведена је 11. априла ове године на сцени „Петар Краљ” Атељеа 212 у Београду. Иван Вирипајев, један од најзначајних и најизвођенијих савремених руских аутора, је драму „НЛО” написао 2014. године, а премијерно је изведена 2015. године у Варшави, затим, 2016. године у Москви, у Театру „Практика”, у режији самог писца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =