Почело уређење места за контејнере

Као што је пре одређног времена и најављено, ових дана је кренула реализација пројекта уређења локација за постављање контејнера у самом граду. Наиме, пројектантска кућа „Тим пројект” је урадила план размештања посуда за скупљање комуналног отпада, а Општинско веће је на основу тог пројекта донело одлуку о локацијама у самом градском језгру. Реч је двадесет и пет локација у ширем центру Алексинца.

Од стране Фонда за заштиту животне средине за тринаест локација су у овом моменту обезбеђена средстсва, а одмах по усвајању буџета, у наредној години ће наставити са реализацијом, одноно са уређењем осталих дванаест локација.

− Садашње тринаест локације су пре свега у улицама Књаза Милоша, у Главној улици у Алексинцу, и две споредне Душана Тривунца и 7. јули. Такође, локације које се налазе код Градског музеја у Момчила Поповића и „Цитроенових зграда” такође у улици Момчила Поповића − појаснио је Далибор Марковић, директор ЈКП „Комуналне услуге”.

Овим ће се локације привести конкретној намени. Спустиће се тротоари, изједначиће се са нивоом коловоза, како би контејнери били доступнији службама за пражњење ЈКП-а, такође ће бити ограђене сталном оградом како би се смањило разношење смећа око контејнера.

− Иначе, код нас су на сервису у фирму стигли нови контејнери, око 95 нових контејнера који ће како будемо уређивали ове локације, тако бити и постављени на новим локацијама − додао је директор Марковић.

У Јавно комуналном предузећу „Комуналне услуге” су сигурни да ће на пролеће имати комплетно уређене локације и да ће сакупљање отпада бити на један бољи и виши ниво. Како најављују, у следећој фази кренуће са селекцијом, то јест са разврставањем сувог и мокрог отпада, јер за сада иде све по плану.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 7 =