За бахате возаче додатно „лежећи полицајци”

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац поступајући по пристиглим захтевима након обиласка стручне комисије донео је више одлука које ће унапредити безбедност на овдашњим путевима.

Чланови овог тела су на јучерашњој седници одлучили да подрже мишљење комисије о неопходности постављања успоривача саобраћаја, односно лежећих полицајаца, кроз насељено место Грејач, поред основне школе и предшколске установе „Лане”. Такође, препоручена је и обнова хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације на овој деоници.

Чланови радне групе су разматрали и један захтев који се односио на насеље Прћиловица и Савет се сагласио са мишљењем својих колега који су били на терену да се поставе два саобраћајна огледала. Ова два помагала би обезбедила безбеднији саобраћај у тамошњој улици Милентија Поповића.

Чланови Савета реаговали су и на више захтева који су се односили на сам град Алексинац. Одлучено је да се у улици Јужноморавских бригада поставе саобраћајни знакови који би одређивали смер дозвољеног кретања на раскрсници са улицом Лоле Рибара. Такође, да се постави знак „обавезно заустављање” у улици Лоле Рибара на раскрсници са улицом Аце Милојевића. Такође, ради додатног обавештења возача, потребно је поставити саобраћајни знак у улици Душана Тривунца „пут са првенством пролаза” изнад постојећег саобраћајног знака „пешачки прелаз”, на раскрсници са улицом Војске Југославије.

И на јуче одржаној седници Савета било је речи о захтеву Дома здравља да им се обезбеде паркинг места за запослене. Одлучено је да се од ове установе затражи прецизирање законских обавеза на које су се медицинари позвали приликом тврдње да је локална самоуправа као оснивач у обавези да Дому здравља обезбеди паркиралиште. Иначе већ постоји неколико паркинг места за службена возила и већ дуже време се води полемика како ускладити захтеве ове здравствене установе и планера функционисања саобраћаја у граду.

Општински савет за саобраћај је усвојио и Нацрт програма за свој рад у следећој години о коме ће се најпре изјаснити Општинско веће, а затим и Скупштина општине Алексинац.

2 коментара

  1. Bilo bi lepo da clanovi saveta prosetaju ulicom od autobuske stanice prema Glogovici i kazu isreno da li bi pustili svoju decu da idu ovakvom ulicom u skolu

  2. A gde su ležeći u gradu,kod ,,LANE”-ta,i to okolo ustanove,sa donje strane,bar dva,to nisu bahati vozači,već bahati vozači korisnici ustanove,pa jel neko noramalan vidi da se ne može otići na posao, niti se vratiti,blokira se ceo kvart,staje gde ko hoće,na sred ulice,GODINAMA,uzurpirana saobraćajnica na štetu građana koji žive u kvartu,a to sve NEČINJENJEM nadležnih,a pre svega rukovodstva ustanove. Postoji predlog da se blokira ulica ,,pokvarenim”autima na nekoliko dana,verujem da ću podržati.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − five =