Počelo prijavljivanje kandidata za instruktore u ovogodišnjem popisu

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao instruktora za potrebe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će se sprovoditi od 1. do 31. oktobra ove godine.

Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti do 3. jula i to isključivo popunjavanjem elektronske prijave na sajtovima Zavoda www.stat.gov.rs ili popis2022.stat.gov.rs.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni: Da ima državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, najmanje 18 godina starosti, najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje i da nije osuđivan, kao i da protiv njega nije pokrenuta istraga niti se vodi krivični postupak. Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni su: Poznavanje rada na računaru-predviđeno je testiranje, kao i mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja.

Instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja.

Detaljnije informacije o zadacima instruktora i procedurama za izbor kandidata dostupne su na sajtovima Zavoda.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

7 + 9 =