Почело пријављивање кандидата за инструкторе у овогодишњем попису

Републички завод за статистику (РЗС) објавио је јавни позив свим заинтересованим кандидатима да се пријаве за посао инструктора за потребе пописа становништва, домаћинстава и станова, који ће се спроводити од 1. до 31. октобра ове године.

Сви заинтересовани грађани могу се пријавити до 3. јула и то искључиво попуњавањем електронске пријаве на сајтовима Завода www.stat.gov.rs или popis2022.stat.gov.rs.

Општи услови које кандидат треба да испуни: Да има држављанство Републике Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Републици Србији, најмање 18 година старости, најмање четворогодишње средње образовање и да није осуђиван, као и да против њега није покренута истрага нити се води кривични поступак. Посебни услови које кандидат треба да испуни су: Познавање рада на рачунару-предвиђено је тестирање, као и могућност коришћења сопственог рачунара и приступ интернету током периода ангажовања.

Инструктори имају обавезу да присуствују петодневној обуци, савладају методологију пописа и рад у апликацијама за прикупљање података и мониторинг, спроведу петодневну обуку кандидата за пописиваче, и да на територији за коју су задужени прате ток пописивања, контролишу рад пописивача који су им додељени, дају им потребна упутства и помажу им у раду и решавању спорних ситуација током пописивања.

Детаљније информације о задацима инструктора и процедурама за избор кандидата доступне су на сајтовима Завода.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − eight =