Почели радови са закашњењем, упитан рок завршетка

Возачи који ових дана користе путни правац од Доње до Горње Пешчанице треба да буду веома опрезни јер се на овој деоници изводе обимни радови на потпуној реконструкцији пута. Предузеће „Бетон стил” из Александровца јуче је започело припремне радове и то са закашњењем од двадесетак дана. Тренутно се уклања стари асфалт, па је трака за саобраћај сужена и потребно је прилагодити брзину вожње датим условима.

Како смо раније писали, а на основу добијених информација од надлежних служби, радови на овој деоници требали су да почну још 14. јула. Градњу ове деонице општинског пута Трњане – Јаковље у дужини од 1,5 километара финансира Општина Алексинац. Из локалног буџета за ову намену је издвојено скоро 33 милиона динара. Како је најављено радови би требали да трају 50 календарских дана и да буду завршени у септембру.

Да ли ће каснији почетак градње овог пута утицати и на крајњи рок завршетка остаје да се види. Према нашим незваничним информацијама представник извођача радова је локалној самоуправи обећао завршетак послова у року, мада је радове започео тек када су надлежне службе у општини запретиле раскидом уговора због непоштовања рокова. За кашњење је предвиђено и плаћање казнених пенала, што је значајно за јавни буџет, али за грађане који користе овај путни правац много је битније да радови буду квалитетни и у складу са нормама, како би имали много безбеднији и удобнији саобраћај него што је сада на асфалту који је уграђен пре скоро пола века.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − four =