Opština Aleksinac

Почела предаја захтева за бесповратна средства

На општинској писарници је јуче, првог дана конкурса, пристигло 63 захтева по Јавном позиву за доделу субвенција који је расписала Општина Алексинац, односно Фонд за развој пољопривреде. Како је из локалног буџета за ове намене издвојено 12 милиона динара, а како један корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 100 хиљада динара, средства има најмање за још толико захтева.

Право да конкуришу по овом јавном позиву имају пољопривредници са територије алексиначке општине који се баве производњом млека, воћарством, повртарством, гајењем цвећа и пчеларством и њима ће бити субвенционисано од 60 до 75 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи.

Јавни позив је отворен до утрошка опредељених средстава или најкасније до 20. августа, до када се прима документација. Након тог датума следи процена захтева јер је од ове године уведена је још једна новина. Захтеви који су прихватљиви и испуњавају услове ће се одобравати по систему прво пристиглих захтева до утрошка расположивих средстава, при чему предност у остваривању права на подстицај имају подносиоци захтева који нису користили средства Програма у оквиру мере Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у претходне три године.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2020. години може се преузети на сајту општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 18 =