Планови МЗ Грејач: Приоритет фасада Дома културе и мобилијар парк

На традиционалном предновогодишњем окупљању чланова Савета Месне заједнице Грејач, његових одбора и гостију који су представљали појединце, предузећа и установе са којима је ова сеоска влада сарађивала у години на измаку, ради остваривања својих програмских активности, сумирани су резултати, али се разговарало и о плановима за 2024. годину.

У име домаћина, те разговоре за наш медиј сумирао је председник Савета месне заједнице Драган Јовановић – Лера.

– Уредили смо један део путних праваца гребаним асфалстом, урадили смо одређене послове на проширењу гробља, замењена је кровна конструкција на задружном Дому културе. Такође, очишћене су две дивље депоније, уређени простори око мостова и постављене су, захваљујући општинском Предузећу за путеве, ограде код школе, код наше цркве Вазнесење Христово и код школе Лазића чесме. Оно што је посебно битно и што је то била велика инвестиција Црквеног одбора, а уз подршку Месне заједнице, то је уређење комплетног простор порте Вазнесења Христовог храма у Грејачу – наводи Јовановић неке од активности које је спровео, или у њима учествовао Савет ове месне заједнице.  

Први човек грејача нас упознаје и са плановима за наредну 2024. годину који би требало да реше, макар делимично, одређене проблеме у насељу.

– Поред завршетка путне мреже и уклањања централне дивље депоније, наша идеја је да приступимо уређењу фасаде Дома културе и изградњи дечјег мобилијар парка поред овог објекта. Знамо да ми нисмо једина месна заједница и једино насеље коме је потребна помоћ Општине, али смо убеђени да ће локална самоуправа на прави начин да нас сагледа – завршава Јовановић.

Насловна фотографија: Детаљ из насеља Грејач (извор Гугл Мапс).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − eleven =