Сумирани резултати пројекта „Женско знање за имање”

Велики број, за наше прилике, удружења жена која раде на територији наше општине имале су прилику да побољшају и усаврше свој рад. Низу активности и обука у оквиру пројекта „Женско знање за имање”, који је спровела Општина Алексинац, присуствовале су чланице осам регистрованих удружења жена са територије општине, а све у циљу оснаживања и едукације жена.

Тим поводом, данас је одржан округли сто коме су поред чланица сеоских женских удружења, присуствовали и чланови Савета за родну равноправност, и ово је била прилика да се на крају пројекта сумирају резултати што нам је и потврдила Снежана Живадиновић испред Друштва за развој креативности.

− Ми данас хоћемо да разменимо искуства из овог пројекта с обзиром да је он у завршној фази и хоћемо да видимо шта даље, шта нам је даље чинити с обзиром да нам се повећао број сеоских женских удружења, имамо и нека удружења која се издвајају управо у домену економског оснаживања, као што је на пример Етно удружење Корман које увелико иде пут успеха и неким другим правцем и можда ће морати доћи до промене статуса обзиром да се спрема једна производна линија, брендирање производа и тако даље и све оне могу да буду узор и осталим сеоским женским организацијама. Тако да је ово један плодотворан округли сто на коме ће се донети закључци који ће се надам се реализовати и у 2024. години − рекла је овом приликом Снежана Живадиновић.

Иначе, овај пројекат је реализован у сарадњи са Друштвом за развој креативности Алексинац, уз подршку Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије и организације „UN women”, а у склопу програма „Кључни кораци ка родној равноправности – фаза II”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + eight =