Цене комуналних предузећа остају исте и догодине

Током данашњег заседања Општинског већа општине Алексинац једногласно су прихваћене све тачке дневног реде, од којих ће неке разматрати одборници на сутрашњем заседању Скупштине општине, док је већина у надлежности само општинске владе.

Након што су данас већници дали зелено светло, одборници ће дати свој суд о првој измени и допуни Плана детаљне регулације радне зоне Житковац, а такође и о Нацрту Одлуке о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине која предвиђа измену границе између четврте и пете зоне, а ради уједначавања пореске основице.

Овом приликом дата је сагласност на Нацрт Одлуке о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања Предшколске установе „Лане” за наредну годину према којој ће учешће корисника услуга по детету на месечном нивоу остати исто и у наредној години, па ће родитељи и 2024. године месечно издвајати 6.320 динара, док ће разлику до 36.554 динара плаћати локална самоуправа, али и о овој тачки ће се изјаснити одборници.

Када је реч о одлукама које су у искључивој надлежности Општинског већа,прихваћен је Предлог Закључка о продужењу рока трајања Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова којим се за нови рок одређује 31. јануар наредне године, с обзиром на то да нису утрошена сва планирана средства субвенције.

Такође, већници су прихватили предлоге ценовника радова Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност на редовном одржавању општинских путева и јавних површина, хоризонталне и вертикалне сигнализације и стамбених зграда и пословних објеката, затим Јавно комуналног предузећа „Водовод и канализација” за радове на одржавању објеката за кишну канализацију и Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” за услуге јавне хигијене за наредну годину, одржавања уличне расвете, зелених површина, сакупљања и нешкодљивог уклањања животињских лешева и хватања паса и мачака луталица. Ценовници јавних предузећа за 2024. према предлозима, остаће непромењени у односу на ову годину.

Наравно, ни ово заседање није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједе паса луталица, па ће тако из општинског буџета бити исплаћено скоро 220 хиљада динара на основу шест захтева.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =