Na tragu

ПИП: Нова представа, нови члан жирија

Два дана пре почетка алексиначког Фестивала Првоизведених представа, организациони одбор усвојио је одлуку да Београдско драмско позориште наступи са другом представом уместо најављеног комада „Утопљена душа”. Шестог фестивалског дана (уторак, 27. новембар) уместо ове, биће изведена представа „На трагу”, по тексту Николе Милојевића, у режији и адаптацији Ненада Гвозденовића. Овај комад Београдског драмског позоришта премијерно је изведен априла ове године.

Тако алексиначка публика неће имати прилике да на овом фестивалу види Сергеја Трифуновића, Милицу Зарић, Игора Дамњановића, Немању Стаматовића, Ивану Дудић и Лаку Николића, глумце „Утопљене душе”. Уместо њих на сцену ће изаћи Филип Гајић, Драгиша Милојковић, Милан Новаковић, Александар Ћосић, Ивана Панзаловић, Драгослав Ћировић, Огњен Миликић, Лука Миљојковић и Стефан Минић.

Комад ‘На трагу’ говори о проблемима са којима се сусрећу аутори и ствараоци позоришне представе: између редитеља и младог глумца постоји креативно неразумевање, њих двојица не деле исту визију и из те полазне ситуације настају неспоразуми. Тако се открива свет иза кулиса без маске – стоји на сајту БДП-а.

Љубитељи позоришта, уколико не желе да гледају нову представу, највероватније ће моћи ће да врате карте уз повраћај новца.

Фестивалски одбор је за новог члана жирија фестивала изабрао Горана Ибрајтера. Ибрајтер ће заменити бугарског глумца Анастаса Поп Димитрова, који није био у могућности да допутује у Алексинац. Остала два члана жирија биће писац Миливоје Млађеновић и књижевни критичар Слободан Савић, како је првобитно одлучено.

Ове информације за сада су незваничне, али су из поузданог извора, јер се овим поводом за сада није огласио организатор Центар за културу и уметност Алексинац. Како смо сазнали, очекује се саопштење ове установе.

Фестивал Првоизведених представа, седми по реду, почеће у четвртак, 22. новембра, представом „Црна кутија” Београдског драмског позоришта и трајаће до среде, 28. новембра.

Фото: БДП, Из представе „На трагу”

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − fifteen =