„Пажљивко” учио малишане понашању у саобраћају

Представници Агенције за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, а у оквиру програма обележавања „Дечје недеље”, реализовали су едукативну представу „Пажљивко” за предшколце и ученике првог разреда основних школа са подручја алексиначке општине.

Циљ одржавања ове представе јесте тај да се повећа безбедност деце у саобраћају, у виду интерактивног часа и кроз ову представу је указано на навике које би наши најмлађи суграђани требало да стекну како би били безбедни на путу од школе до куће и у свакодневним ситуацијама уопште.

− Циљна група су били ђаци прваци којима смо ми већ раније делили поклоне у виду обележавајућих прслука и рефлектујућих тракица и вршили обуку у свим матичним школама на територији наше општине. Ова акција је додатна едукација те деце да науче нека основна правила у кретању када иду до школе и од школе до куће, а и да науче нека основна правила понашања у саобраћају као мали пешаци − поручио је Милош Милошевић, заменик прдседника Савета.

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац наставиће и убудуће са својим превентивно-промотивним активностима, а све у циљу повећања безбедности како деце, тако и осталих категорија учесника у саобраћају.

Извор фотографија: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 4 =