Оживео „Липовацˮ са нашим основцима

После паузе која је трајала неколико година поново се у Липовцу одржава рекреативна настава. Како нам је саопштено из Установе за одмор и рекреацију деце „Липовацˮ ове године, током маја и јуна месеца, биће осам група из пет школа са територије алексиначке општине.

Замисао је да ученици стичу нова и проширују постојећа знања, развијају свест о очувању природе, упознају културно историјске знаменитости, обичаје и традицију краја у коме бораве, развијају другарство и толеранцију као и прихватање здравих стилова живота.

‒ За децу током боравка задужени су наши васпитачи, а поред стандардног програма организују се турнири, игре између две ватре, спортске активности и показивање спретности на новим спортским теренима. Наставне активности и боравак употпуњени су пешачким излетима, обиласком манастира Свети Стефан, обиласком ковачке радионице, етно села – објашњава дипломирани туризмолог Александра Миловановић, стручни сарадник у овој установи.

 

Она још истиче и вечерњи програм који садржи модну ревију, маскенбал, пиџама парти, ревију фризура и друго. У Установи су поносни на храну која је разноврсна и квалитетна, и најбитније да се деци допада.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =