Корманци путују у Сурдулицу

Јуче је у Житковцу први пут одржана једна нова спортска манифестација усмерена ка  спортистима са села, а ради се Сеоским играма Спортског савеза Србије.

Спортисти из четири месне заједнице: Врћеновица, Тешица, Корман и Мозгово, такмичили су се у 11 спортских дисциплина. Екипе су биле састављене од најмање 15 или највише 20 чланова, од који су пет биле женског пола.

Месна заједница Врћеновица победила је у малом фудбалу и скоку у даљ из места, Мозговци су били најбољи у обарању руку и народном рвању, док су предстаници Месне заједнице Корман тријумфовали чак у седам дисциплина: у одбојци, шаху, надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, бацању камена с рамена, трци у џаковима и полигону спретности.

Дакле, победник првих по реду Сеоских играра Спортског савеза Србије са 40 бодова су представници Месне заједнице Корман који ће представљати алексиначку општину на регионалном такмичењу у Сурдулици августа месеца. Друго место са 30 бодова освојила је Врћеновица, треће је Мозгово са 28 бодова, а на четврту позицију пласирала се Тешица са 19 бодова.

Домаћини и организатори игара били су Спортски савез општине Алексинац и Спортски савез Србије у сарадњи са Спортско-рекреативним центром Алексинац (СРЦА).

− Такмичење је протекло у фер и коректној борби и лепом дружењу. Захваљујем месним заједницама на учешћу, Спортско-рекреативном центру на одличној сарадњи и свима онима који су помогли да такмичење несметано протекне − казао је за наш портал Бојан Младеновић, председник Спортског савеза општине Алексинац. 

Фотографије: Алпрес и Спортски савез општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + twelve =