Ovo je na današnjoj sednici odlučila Opštinska vlada

Na današnjoj Sednici Opštinskog veća Opštine Aleksinac na dnevnom redu su se našla pitanja o kojima ovo telo odlučuje, ali i teme o kojima konačnu reč daju odbornici lokalnog parlamenta.

Iz delokruga rada Veća gde ono donosi konačnu odluku većnici su doneli nekoliko komunalnih odluka. Usvojen je Program o postavljanju manjih montažnih objekata u kome se predviđa tri tipa kioska i pet zona postavljanja sa planom njihove lokacije. Usvojen je i Pravilnik o uslovima i načinu sprovođenja postupka prikupljanja ponuda za davanje u zakup javnih površina za privremeno postavljanje kioska.

Veće je usvojilo i Zaključak o upućivanju na javnu raspravu Nacrta odluke o visini i načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina, koja je objavljena na zvaničnom sajtu opštine Aleksinac. Zainteresovani građani se mogu uključiti u javnu raspravu i dati svoje primedbe putem mejla lpa@aleksinac.org od sutra pa do 6. decembra kada će u sali Skupštine opštine Aleksinac u 10 sati biti organizovan otvoreni sastanak na ovu temu.

Većnici su jednoglasno usvojili i Zaključak o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za sledeću godinu. Zbog povećanja vrednosti nekretnina doći će do neznatnog uvećanja, kako nam je objašnjeno, poreskih obaveza najčešće u visini od par stotina dinara na godišnjem nivou.

Opštinska vlada dala je saglasnost na zaključivanje vansudskog poravnanja sa oštećenim licima od ujeda napuštenih životinja. Takvih je bilo pet slučajeva i jedna osoba je dobila 23.000, dok su četiri osobe dobile po 33.000 dinara. Ukupno ovog puta iz budžeta je izdvojeno 155.000 dinara. Tri oštećena lica su iz Aleksinca, a po jedno iz Radevca i Tešice.

Opštinsko veće pozitivno se izjasnilo i o nekoliko dokumenata o kojima će konačnu reč dati odbornici na sednici Skupštine opštine Aleksinac koja će biti održana do 15. decembra. Podržana je dopuna odluke o mrežama osnovnih škola u našoj opštini, pa će Muzička škola „Vladimir Đorđević” ubuduće imati tri izdvojena odeljenja. Pored Ražnja i Sokobanje novo izdvojeno odeljenje biće u aleksinačkoj ulici Momčila Popovića.

Većnici su se saglasili da se novom odlukom poveća finansijska podrška porodicama sa decom koja se dodeljuje iz opštinskog budžeta. Predlog je da roditelji za novorođenu bebu umesto dosadašnjih 20.000 dobijaju 30.000 dinara. Predloženo je i povećanje novčanog davanja za prvorođeno dete u novoj godini, umesto 50.000 da roditelji srećne bebe dobiju 100.000 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − four =