Ово је на данашњој седници одлучила Општинска влада

На данашњој Седници Општинског већа Општине Алексинац на дневном реду су се нашла питања о којима ово тело одлучује, али и теме о којима коначну реч дају одборници локалног парламента.

Из делокруга рада Већа где оно доноси коначну одлуку већници су донели неколико комуналних одлука. Усвојен је Програм о постављању мањих монтажних објеката у коме се предвиђа три типа киоска и пет зона постављања са планом њихове локације. Усвојен је и Правилник о условима и начину спровођења поступка прикупљања понуда за давање у закуп јавних површина за привремено постављање киоска.

Веће је усвојило и Закључак о упућивању на јавну расправу Нацрта одлуке о висини и начину плаћања накнаде за коришћење јавних површина, која је објављена на званичном сајту општине Алексинац. Заинтересовани грађани се могу укључити у јавну расправу и дати своје примедбе путем мејла lpa@aleksinac.org од сутра па до 6. децембра када ће у сали Скупштине општине Алексинац у 10 сати бити организован отворени састанак на ову тему.

Већници су једногласно усвојили и Закључак о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за следећу годину. Због повећања вредности некретнина доћи ће до незнатног увећања, како нам је објашњено, пореских обавеза најчешће у висини од пар стотина динара на годишњем нивоу.

Општинска влада дала је сагласност на закључивање вансудског поравнања са оштећеним лицима од уједа напуштених животиња. Таквих је било пет случајева и једна особа је добила 23.000, док су четири особе добиле по 33.000 динара. Укупно овог пута из буџета је издвојено 155.000 динара. Три оштећена лица су из Алексинца, а по једно из Радевца и Тешице.

Општинско веће позитивно се изјаснило и о неколико докумената о којима ће коначну реч дати одборници на седници Скупштине општине Алексинац која ће бити одржана до 15. децембра. Подржана је допуна одлуке о мрежама основних школа у нашој општини, па ће Музичка школа „Владимир Ђорђевић” убудуће имати три издвојена одељења. Поред Ражња и Сокобање ново издвојено одељење биће у алексиначкој улици Момчила Поповића.

Већници су се сагласили да се новом одлуком повећа финансијска подршка породицама са децом која се додељује из општинског буџета. Предлог је да родитељи за новорођену бебу уместо досадашњих 20.000 добијају 30.000 динара. Предложено је и повећање новчаног давања за прворођено дете у новој години, уместо 50.000 да родитељи срећне бебе добију 100.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 13 =