Песници и ове године гласно против насиља

Минуле суботе у просторијама Удружења стваралаца у култури „Завичај” у Житковцу одржан је песнички сусрет „Поетском речју – Стоп насиљу над женама”, који се већ трећу годину налази у редовном програму рада овог удружења.

− У нашем удружењу већ трећи пут организујемо дружење песника. Овом песничком речју говори се о насиљу над женама, међутим свеобухватно пропраћено је насеље уопштено над људима, над децом. Тако да бисмо ми морали свакако да дајемо подршку и да се придружимо свим активностима против насиља било које врсте – рекла је за наш портал Љиљана Глигоријевић, чланица овог удружења од оснивања и покретач ових сусрета у Житковцу.

Поред Љиљане Глигоријевић, песме и приче на ову тему казивали су чланови „Завичаја” Катарина Гајић, Слађана Ивановић, Мирослав Мишел Болтрес, Драган Ристић, Драгиша Марковић, Виобран Голубовић и Бранимир Вулић.

Овим песничком скупу присуствовали су и чланови Књижевног клуба „Чегар” из Ниша, као и гошће из Алексинца и Моравца.

3 коментара

  1. Kakva sramota! A juce sam dozivela psihofizicko nasilje od jednog od ovih sa slike, i sada ga po sluzbenoj duznosti goni javni tuzilac! Ovo je parodija na zastitu zena od nasilja.

  2. Ko je ovde pesnik a ko nije, zasto su svi okategorisani kao pesnici. Ja ovde jedino vidim i cenim pesnika Dragisu Markovica. I vidim prof knjizevnosti Katarinu.
    I vidim nasilnika koji ce na sud! a koji se bori za zastitu zena!
    Dragisa ne dozvolite to, on nije iz naseg zavicaja!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − six =