Ове године реконструкција неколико градских улица

Првим овогодишњим ребалансом Буџета општине Алексинац обезбеђена су и додатна средства за уређење градских улица. Планирано је постављање новог асфалтног коловоза са заменом постојеће инфраструктуре у Улици Тихомира Ђорђевића у дужини од 400 метара.

То је простор од раскрснице са Таушановићевом, односно од зграде Дома „Христине Маркишићˮ до раскрснице са улицом Душана Тривунца, односно до Основне школе „Љупче Николићˮ. Након што је ребалансом опредељено додатних шест милиона, укупно је планирано 21 милион динара за поменуте радове. Време расписивања тендера зависи од добијања сагласности Републичке дирекције за имовину.

Улица Тихомира Ђорђевића у Алексинцу (извор Гугл Мапс)

Оно што је извесније ове недеље се очекује тендер за санацију Пиварске улице, од моста узбрдо до Озренске. За те намене издвојено је из општинске касе шест милиона динара. У исто време очекује се и јавни позив извођачима за изградњу потпорног зида у делу Озренске улице, код места где је недавно клизиште изазвало рушење једног објекта. Планирана средства су у висини од 5,5 милиона динара.

Средства од 3,3 милиона обезбеђена су и за уређење тротоара са десне стране у Спортској улици постављањем бехатон плоча у дужини око 400 метара, од Пиварског до Висећег моста.

Фотографија из архиве (август 2020.)

За поменуте пројекте из општинског буџета биће издвојено 35,8 милиона динара.

Један коментар

  1. A kad opština planira da dovrši asfaltiranje ulice uz Moravicu, između visećeg i grobarskog mosta, kad je je još pre nekoliko godina otkupila delove parcela zarad toga, i tako ulica ostade na pola? Tucani asfalt teško da može da se smatra završetkom radova.

    Umesto toga, bitno da su asfaltirani svi mogući sokaci gde jedva jedno vozilo može da prođe, a neki od njih i slepe ulice. To je izgleda daleko važnije od keja gde su kuće legalno parcelizovane i podignute, a 13 godina ne može da se dovrši projekat od zadnjih poplava.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =