Нови успех НиФ-а: Из Марибора три, из Новог Сада 11 медаља

Mинулог викенда такмичари Џудо и џиу-џицу клуба НиФ из Алексинца наступали су на два веома значајна такмичења – у Марибору у Словенији и на турниру у Новом Саду. На оба надметања постиглису изузетнозапажене резултате.

На међународном турниру „Марибор опен” НиФ су представљала тројица такмичара и сва тројица су освојили медаље. Прва места и најсјајнија одличја изборили су Никола Трајковић у категорији сениора до 85 килограма и Александар Ристић у категорији такмичара У-14 до 60 килограма, док се Алекса Спасић у категорији У 14 до 55 килограма пласирао на трећу позицију и освојио бронзану медаљу.

Такмичаре је предводио главни тренер НиФ-а Драган Трајковић, а на турниру је учествовало око 600 такмичара из 12 држава Европе: Аустрије, Немачке, Белгије, Италије, Мађарске, Црне Горе, БиХ, Србије, Хрватске, Македоније и Словеније.

У суботу је у Новом Саду одржан турнир „Србија опен”, на коме су боје НиФ-а бранили такмичари у млађим узрасним категоријама, њих 13. Надметали су се у конкуренцији полетараца, пионира, нада и кадета и освојили 11 медаља, и то три златне, четири сребрне и четири бронзане.

Златне медаље су освојили: Лана Додић (У-16, 63 кг), Давид Милојевић (У-14, + 66 кг) и Дуња Вуковић (У-12, +48 кг), а сребрне Анђелија Здравковић (У-18, -70 кг), Никола Илић (У-14, -34 кг), Ана Стефановић (У-14, – 48 кг) и Стефан Ивић (У-12, -30 кг). Освајачи бронзаних медаља су: Ена Петровић (У-16, – 63 кг), Огњен Петковић (У-16, – 46 кг), Ненад Ивић (У-14, – 50 кг) и Данило Бакић (У-12, – 50 кг). Екипу је предводио млади тренер Филип Трајковић.

Из клуба су честитали такмичарима на постигнутим резултатима и изразили захвалност Општини Алексинац и другим организацијама на пруженој помоћи и подршци.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 8 =