Отворена изложба фотографија са претходног ПИП-а

Као и ранијих година Фестивал првоизведених представа прати и богат пратећи програм. Првог дана фестивала, пред сам почетак, традиционално је отворена Изложба фотографија са претходног Фестивала двојице аутора Марка и Хаџи Миодрага Миладиновића.

Приликом отварања изложбе  о овим фотографијама и уопште о значају у свету позоришта, а и о значају за фестивал говорио је доктор Миливоје Млађеновић.

− Ово је начин да се једна од најодмернијих, најпролазнијих уметности, најчаробнијих, најдрагоценијих за човеков дух сачува. Сваке године су пред вама фотографије из представа са претходних фестивала увек са оним најимпресивнијим, најинтригантнијим детаљима који могу да вас у трену врате у претходни фестивал. Овим излагањем из године у годину настаће једног дана једна богата галерија портрета и галерија представа које су обележиле фестивал у Алексинцу − рекао је др Млађеновић.

Иначе, Хаџи Миодраг Миладиновић није кренуо да фотографише портрете од самог почетка, што је и рекао приликом обраћања присутнима на изложби.

− Не знам од ког фестивал ми је та идеја синула. Мислим да је то сјајна идеја да се забележе они људи који су се нама представили и мислми да трба да наставим даље да фоторафишем и оно што бих рекао да би можда требало нешто да од свих тих фотографија које су претходно излагане да се направи књига и остане као трајна вредност. Те фотографије које видимо овде недељу дана се опет на неки начин забораве. Једна таква књига би, као нека фото-монографија била сјајна да остане нека трајна вредност − казао је  Хаџи Миодраг Миладиновић.

Поред ове изложбе, пратећи програм десетог ПИП-а чиниће и промоције књига „Пут до позоришта Небојше Брадића и Драме за децу” Жељка Хубача, затим промоција радио-драма Гроздане Олујић и нових издања Стеријиног позорја, а у алексиначким основним школама „Вожд Карађорђе” и „Љупче Николић”, данас и сутра биће одржане глумачке радионице за децу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =