Освештени темељи будуће цркве Светог Илије

Будућа порта корманске цркве била је у суботу пуна мештана који су дочекали Епископа нишког господина Арсенија. Он је након литургије освештао темеље будућег храма и положио повељу храма Светог Илије.

Корман је још једно село у општини Алексинац које полако гради своју цркву и реализује идеју насталу пре неклолико година. Да је ово историјски моменат у Корману рекао је и Епископ Арсеније приликом обраћања окупљеним верницима.

− Овај историјски моменат, историјски тренутак, историјски дан за ово место када смо освештали темеље овога храма и положили камен темељац и повељу како то бива по чину наше свете Православне цркве и сада ће неимари, градитељи и сви они који су се трудили око овога храма, да наставе да граде храм уз славу Божију, а за добробит и благослов овоме селу, свим мештанима и свим људима добре воље и свима онима који призивају име Божије. Нека је срећан и благословен данашњи дан, а свим одборницима на челу са њиховим свештеником и свима онима који су се трудили и дали и најмањи могући допринос благодарим их и хвала им на свему томе, а праву награду ће добити од Бога. Желим им благослов Божији и да у миру и здрављу наставе да граде ову светињу Божју − рекао је Епископ нишки господин Арсеније.

До сада је на месту будуће цркве постављен темељ, почело се са озидавањем храма и материјал се набавља од донација самих мештана, од предузећа из општине и околине. Корманци очекују да се у овој години дође до самих купола, што су поставили себи као један од циљева, а да евентуално у наредној години заврше са читавом градњом.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 15 =