„Основац” понео титулу другог најбољег школског часописа у Србији

На Републичком конкурсу за избор најбољег школског часописа, чији је организатор Друштво за српски језик и књижевност Србије, часопис „Основац” Основне школе „Љупче Николић” из Алексинца освојио је друго место.

Ово није прва награда коју је ова алексиначка осмолетка добила од Друштва за српски језик и књижевност, до сада су их добили шест, али је свакако значајна по томе што се у прошлој школској години, која се одвијала у ванредним околностима, ипак успело са реализацијом ових активности.

„Ове године награди су се посебно обрадовали чланови редакције, наши мали новинари, као и уредници, јер су у тој 2020/2021. години, упркос корони, ванредној ситуацији, онлајн настави и забранама окупљања и манифестација, успели да нађу начин да ведар дечији дух осунча и победи малодушност и безнађе тих дана. Тако су резултати, од ванредних, постали изванредни” – стоји на званичној Фејсбук страници ове школе.

Поред самих ученика на овом часопису помно раде и Лидија Станковић, наставник српског језика и Слободан Дамјановић, наставник информатике и рачунарства.

Поменути број овог часописа можете погледати у електронској форми на овом линку.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − three =