OSIS: Ko je još overio kartu za Arilje?

Nadmetanjima u malom fudbalu i streljaštvu,  proteklog vikenda okončana su takmičenja u okviru ovogodišnjeg ciklusa Olimpijskih seoskih igara.

Na stadionu za male sportove Mladost u Aleksincu u petak su pobednici grupa A (Tešica), B (Vukašinovac) i C (Katun) u malom fudbalu, u neposrednim okršajima odlučili ko će predstavljati opštinu na republičkom finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije u Arilju. U polufinalu Katun je sa 8:2 saladao tim Vukašinovca. U finalu su megdan podelile ekipe Tešice i Katuna; u regularnom toku bilo je 1:1, a na penal-ruletu sreća je bila na strani Katuna koji je u krajnjem skoru slavio sa 3:2.

Ekipa MZ Katun u malom fudbalu

Takmičenje u streljaštvu, koje jeu subotu održano u streljani na stadionu za male sportove Mladost u Aleksincu, iznenadilo je brojnošću i same organizatore. Na crtu su izašli momci oštrog oka i sigurne ruke iz sedam sedam mesnih zajednica, i to iz Deligrada, Vukašinovca, Vakupa, Loćike, Draževca, Kormana i Gornjeg Ljubeša.

Najviše krugova „ubila” je ekipa Mesne zajednice Loćika i tako overila kartu za Arilje.

U planu je bilo da se juče u Žitkovcu održe takmičenja u basketu, ali kako se u zakazano vreme pojavila samo ekipa Mesne zajednice Bobovište, to znači da će opštinu Aleksinac u ovom sve popularnijem sportu u Arilju predstavljati upravo basketaši iz ovog moravskog sela.

Takmičenja je organizovao Sportsko-rekreativni centar Aleksinac (SRCA).

Fotografije: Srba Milovanović

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 2 =