ОСИС: Ко је још оверио карту за Ариље?

Надметањима у малом фудбалу и стрељаштву,  протеклог викенда окончана су такмичења у оквиру овогодишњег циклуса Олимпијских сеоских игара.

На стадиону за мале спортове Младост у Алексинцу у петак су победници група А (Тешица), Б (Вукашиновац) и Ц (Катун) у малом фудбалу, у непосредним окршајима одлучили ко ће представљати општину на републичком финалу Олимпијских сеоских игара Србије у Ариљу. У полуфиналу Катун је са 8:2 саладао тим Вукашиновца. У финалу су мегдан поделиле екипе Тешице и Катуна; у регуларном току било је 1:1, а на пенал-рулету срећа је била на страни Катуна који је у крајњем скору славио са 3:2.

Екипа МЗ Катун у малом фудбалу

Такмичење у стрељаштву, које јеу суботу одржано у стрељани на стадиону за мале спортове Младост у Алексинцу, изненадило је бројношћу и саме организаторе. На црту су изашли момци оштрог ока и сигурне руке из седам седам месних заједница, и то из Делиграда, Вукашиновца, Вакупа, Лоћике, Дражевца, Кормана и Горњег Љубеша.

Највише кругова „убила” је екипа Месне заједнице Лоћика и тако оверила карту за Ариље.

У плану је било да се јуче у Житковцу одрже такмичења у баскету, али како се у заказано време појавила само екипа Месне заједнице Бобовиште, то значи да ће општину Алексинац у овом све популарнијем спорту у Ариљу представљати управо баскеташи из овог моравског села.

Такмичења је организовао Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

Фотографије: Срба Миловановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =