OSIS: Aleksinčani, kapa dole!

U Arilju, simpatičnom gradiću u zapadnoj Srbiji sa oko sedam hiljada stanovnika, nadaleko poznatom po proizvodnji malineali i proizvoda od pamuka, u subotu je održano republičko finale Olimpijskih seoskih igara. Nadmetanje koja traje bezmalo pola veka, ovoga puta okupila je sportiste i sportiskinje iz četiri lokalne zajednice. Osim domaćina, na crtu su izašli i predstavnici opština Aleksinac, Jagodina i niške gradske opštine Crveni krst.

Opštinu Aleksinac predstavljali su takmičari i takmičarke iz 10 mesnih zajednica koji su se nadmetali u svih 11 disciplina.

− Rezultati su iznad svih očekivanja; naši predstavnici osvojili su 21 medalju, i to 10 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih, što je doprinelo da naša Opština bude apsolutni pobednik ovogodišnjeg, 47. ciklusa Olimpijskih seoskih igara Srbije − kaže vidno zadovoljan Srba Milovanović, saradnik za sport u Sportsko-rekreativnom centru Aleksinac.

Zlatne medalje u pikadu osvojili su Bojan Stamenković iz Loćike, Violeta Pejić Đorđević iz Tešice i muška ekipa Loćike u ovoj disciplini. Ovo selo je je najbolje i u stonom tenisu u muškoj konkurenciji, dok je u konkurenciji žena pobedio Bovan. U malom fudbalu najbolji je Katun, u rukometu u muškoj konkurenciji Kraljevo, a u ženskoj konkurenciji Lipovac. Najsjajnije odličje osvojile su i šahistkinje koje su predstavljale Bobovište i ekipa Vakupa u nadvlačenju konopca.

Kada je reč o srebrnim odličjima, izborili su ih  jedan pojedinac i četiri ekipe. To su: Novica Jovanović iz Loćike u pikadu, muška i ženska ekipa Gornjeg Ljubeša u odbojci, ženska ekipa Bobovišta u basketu i predstavnici Mesne zajednice Lužane u narodnom višeboju.

Bronzane medalje pripale su ekipama sledećih mesnih zajednica: Korman u šahu u muškoj konkurenciji, Bobovište u višeboju (žene) i basketu (muškarci), Tešica u pikadu (žene), i u streljaštvu Loćika (muškarci) i Lipovac (žene).

Da li zbog korone i prošlogodišnje pauze,  ili iz nekih drugih razloga, tek  na ovogodišnjoj Olimpijadi bilo je mnogo manje takmičara nego na prethodnim igrama.Ovaj podatak, međutim, nikako ne umanjuje domete aleksinačkih ekipa  koje su velikim trudom i zalaganjem izborile 21 medalju i ponele epitet apsolutnog pobednika Olimpijskih seoskih igara Srbije u Arilju.

I ovogodišnji OSIS-a na području opštine, kao i odlazak na finale organizovao je Sportsko-rekreatini centar Aleksinac (SRCA).

Fotografije iz Arilja: Srba Milovanović

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 3 =