ОСИС: Алексинчани, капа доле!

У Ариљу, симпатичном градићу у западној Србији са око седам хиљада становника, надалеко познатом по производњи малинеали и производа од памука, у суботу је одржано републичко финале Олимпијских сеоских игара. Надметање која траје безмало пола века, овога пута окупила је спортисте и спортискиње из четири локалне заједнице. Осим домаћина, на црту су изашли и представници општина Алексинац, Јагодина и нишке градске општине Црвени крст.

Општину Алексинац представљали су такмичари и такмичарке из 10 месних заједница који су се надметали у свих 11 дисциплина.

− Резултати су изнад свих очекивања; наши представници освојили су 21 медаљу, и то 10 златних, пет сребрних и шест бронзаних, што је допринело да наша Општина буде апсолутни победник овогодишњег, 47. циклуса Олимпијских сеоских игара Србије − каже видно задовољан Срба Миловановић, сарадник за спорт у Спортско-рекреативном центру Алексинац.

Златне медаље у пикаду освојили су Бојан Стаменковић из Лоћике, Виолета Пејић Ђорђевић из Тешице и мушка екипа Лоћике у овој дисциплини. Ово село је је најбоље и у стоном тенису у мушкој конкуренцији, док је у конкуренцији жена победио Бован. У малом фудбалу најбољи је Катун, у рукомету у мушкој конкуренцији Краљево, а у женској конкуренцији Липовац. Најсјајније одличје освојиле су и шахисткиње које су представљале Бобовиште и екипа Вакупа у надвлачењу конопца.

Када је реч о сребрним одличјима, изборили су их  један појединац и четири екипе. То су: Новица Јовановић из Лоћике у пикаду, мушка и женска екипа Горњег Љубеша у одбојци, женска екипа Бобовишта у баскету и представници Месне заједнице Лужане у народном вишебоју.

Бронзане медаље припале су екипама следећих месних заједница: Корман у шаху у мушкој конкуренцији, Бобовиште у вишебоју (жене) и баскету (мушкарци), Тешица у пикаду (жене), и у стрељаштву Лоћика (мушкарци) и Липовац (жене).

Да ли због короне и прошлогодишње паузе,  или из неких других разлога, тек  на овогодишњој Олимпијади било је много мање такмичара него на претходним играма.Овај податак, међутим, никако не умањује домете алексиначких екипа  које су великим трудом и залагањем избориле 21 медаљу и понеле епитет апсолутног победника Олимпијских сеоских игара Србије у Ариљу.

И овогодишњи ОСИС-а на подручју општине, као и одлазак на финале организовао је Спортско-рекреатини центар Алексинац (СРЦА).

Фотографије из Ариља: Срба Миловановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =