Осам деценија од антифашистичког устанка

Овог јула обележава се осам деценија од антифашистичког устанка у Србији. Обележавање значајних јулских историјских датума почело је у недељу 4. јула на Дан борца, а наставља се сутра, 7. јула обележавањем Дана устанка народа Србије у Другом светском рату.

Одбор за неговање традиција и обележавње значајних историјских датума наше општине и Удружење бораца Народноослободилаког рата ће дати допринос у обележавању ове значајне годишњице и код Споменика слободе на Брђанки, у 10 сати, положити цвеће.

−Догађања 7.јула у Белој Цркви узета су као дан устанка у Србији. Тим поводом биће положени венци цвећа на споменик Слободе на Брђанки и то како локалне самоуправе тако и патриотских удружења. Удружење бораца постигло је договор са руководствима месних заједница Бобовиште, Мозгово, Радевац, Љуптен, Доњи Адровац, Краљево и Нозрина да организују обележавање у својим срединама и положе цвеће на спомен обележја која су управо 7. јула у послератним годинама и откривена − рекао је Мића Милојевић, секретар алексиначког Удружења бораца и додао да ће нареднх година анимирати и друге месне заједнице да се прикључе овој акцији.

Удружење бораце је, такође, монографију „Споменици ослободилачких ратова на територији општине Алексинац” посвртило овој годишњици. 

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − one =