Дечак оштетио излог пицерије, трговине, врата школе и стакла аутомобила

У нашу редакцију је средином јуна стигло неколико порука које указују да је током тог викенда било нежељених дешавања у граду. Једна од њих гласи овако:

„У ноћи између суботе и недеље у Алексинцу је група момака напала многе куће и неколико излога у граду камењем, починила штету и изазвала страх. Очекивал смо текст на Вашем Порталу о овом догађају. Можда да се информишете у Полицијској станици Алаксинац, и да ми као грађани будемо обавештени, јер сте Ви једини медиј који имамо”.

Ради објективног и одговорног информисања које је у интересу грађана и опште јавности, ми смо одмах затражили од Полицијске управе у Нишу званично саопштење о овом случају. Касније смо то исто затражили и од Јавног тужилаштва у Алексинцу.

Из тужилаштва у Алексинцу смо добили одговор у коме се каже:

„Поводом захтева који сте упутили путем мејла, дана 02.07.2021.године, обавештавамо Вас да, осим консултација са дежурним заменком јавног тужиоца те ноћи и налога да се утврде све околности случаја, открије извршилац, установи да ли се у радњама стичу обележја кривичног дела уништење и оштећење туђе ствари из чл. 212 Кривичног законика за које се гоњење предузима по приватној тужби или неког другог кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности, Основно јавно тужилаштво у Алексинцу нема друге информације о догађају од стране полиције”.

Данас је стигао и одговор од Полицијске управе у Нишу:

„У вези Вашег дописа обавештавамо Вас да су припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, одмах по пријави да је у ноћи између 12 и 13. јуна ове године у Алексинцу непозната особа оштетила излог једне пицерије, трговине и улазна врата школе, као и да је поломила стакло два аутомобила, изашли су на лице места.

Оперативним радом полиција је идентификовала осумњиченог, петнаестогодишњег дечака, и о свему је обавестила Више јавно тужилаштво у Нишу које је наложило да се достави извештај”.

Очито да је пончинилац познат и да ће оштећени највероватније имати могућност да наплате штету. Пошто се ради о малолетном лицу писање, о оваквим темама мора да буде строго у скалду са законом и у складу са новинарском етиком, па је редакција инсистирала на званичним ставовима. Зато се на објављивање ове информације чекало и инсистирало да се огласе надлежне институције, јер се у јавности већ шпекулисало о наводној заштити починиоца од стране некаквих моћника.

Један коментар

  1. Što ne kažu da je u pitanju sin sudike i tužioca koji rade u Nišu, i sad treba tatko da goni krivicno sina, kad ce to da bude.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =